nyt FRA kENNEL hØBJERGHUS

af Anne HedegaardRigtig godt nytårVi vil gerne ønske alle et rigtig godt nytår.

Vi kan kun håbe på at det bliver bedre år end både 2020 og 2021, hvor vi måtte sige farvel til Tøsse, Plet, MisMads og Guna.


Vi måtte vente på at DK blev åbnet op igen efter Covid-19 helvede, så vi kunne deltage i hundetræning rundt omkring og komme på udstillinger igen, for vores vedkommenden blev det til et enkelt juleskue i Haslev.


Mika er efterhånden en ældre dame, men hun holder sig fantastisk og bevæger sig stadigvæk som en dressurhest i fritrav, og vi håber at hun bliver mindst lige så gammel som hendes mor blev. Hun kan dog ikke helt holde til at komme med på de store jagter med for mange såter, men Bent prøver at passe på hende så godt han kan.

Jeg satser på at hun stadigvæk kan komme på lidt udstillinger i 2022, for hun elsker virkelig at være med, og når Lady alligevel skal afsted så må veteranen også godt komme med.


Lady bliver en super jagthund om et årstid hun har allerede vist at hun mester den opgave fint, desværre gik hun i løbetid lige her inden året sluttede, så det vil sige at hun går glip af de sidste jagter midt i januar 2022.

💞💞


Juleskue i Haslev 2021Endelig var der mulighed for at komme på skue efter lang tid, desværre kom covid-19 lige på tværs igen, så jeg var nød til at bære mundbind, med det resultat at vi måtte blive hjemme fra juleskuet i Køge dagen efter pga. migræneanfald om natten.

Det var Ladys første skue så vi var meget spændt på at se hvad dommerne havde at sige om vores lille hoppebold. Men hun var faktisk flyvende og tog det hele i stiv pote og fik en rigtig fin kritik, desværre gik hun ikke videre i store ring.

Mika var med for at støtte Lady når hun skulle ligge i buret mm. Og så elsker hun at komme i ringen og vise sine flotte bevægelser trods 11½år, hun endte med at blive 3. bedste veteran i store ring.

💞💞
Første skue siden 2019Så er Lady officielt en rigtig jagthundSå kom dagen hvor vores lille Lady på snart 18 mdr. skulle med på drivjagt for første gang, og det klarede hun rigtig fint, hun har stadigvæk meget at lære, men i bund og grund klarede hun det godt. Hun tjekkede hele tiden ind og løb ikke alt for langt ud, så Bent er tilfreds med hende.

I næste uge skal hun afsted igen, denne gang for Kongehuset.

💞💞
Første drivjagt fredag d.12/11-2021R.I.P. GUNAGina/Guna

FØDT: 16.06.2010 ✝️27.03.2021

Så ramte sorgen desværre igen Kennel Høbjerghus'


Det kom fuldstændigt bag på os, at hun var så syg.

Vi var til dyrlæge tidligt tirsdag morgen d.23.marts da Guna havde hostet en del og hev så underligt efter vejret når hun havde været ude og løbe. Dyrlægen undersøgte hende, gav en en sprøjte og vi skulle komme igen dagen efter til noget røgten af lungerne, det så ikke for godt ud og vi skulle give hende ro.

Næste dag fik Guna taget billeder af lungerne og det var ret nedslående, hun skulle på nogle piller og så ellers holdes i fuldstændig ro og så skulle vi ses igen lørdag morgen kl.9.

Guna fik det lidt bedre, hun var glad og fulgte Bent rundt i haven ville gerne lege med Mika og Lady, det var svært at holde hende i ro.

Men fredag aften blev hun rigtig dårlig, så Bent valget at sove sammen med hende nede på kontoret, og lørdag morgen ringede jeg for at komme til dyrlægen tidligere end planlagt, for den var helt gal. Røgten viste desværre at der ikke var noget at gøre, det var måske et spørgsmål om timer, så jeg tog en meget hurtig beslutning om at give hende fred, for hun kæmpede for at få luft, den stakkel, hun skulle ikke lide mere.

Smukke Guna, vi havde håbet på et par år mere sammen med dig, men sådan skulle det ikke være. Nu er du hos Tøsse og Plet. Vi vil altid tænke tilbage på dig med glæde

💞 ❤️Hvil i fred smukke Guna - i hjertet gemt men du vil aldrig blive glemt❤️

R.I.P. PlettemusHøbjerghus' A Lady (Plet)

FØDT: 24.04.2016 ✝️24.09.2020

Så ramte sorgen desværre igen Kennel Høbjerghus'


💞 ❤️Hvil i fred smukke Plet - i hjertet gemt men du vil aldrig blive glemt❤️

R.I.P. TøssemorPorsemosens D. Tina

✝️ 14/7 2006 - 24/6 2020.


Så kom tiden til at sige farvel til vores fantastiske Tøssemor 💔

Hold op det var hårdt på trods af vi har vist det ville komme en dag.


Kære Tøsse tak for alle de år vi fik sammen, tak for alt det du har givet os.💝

Du har været den mest fantastiske jagt- og familiehund. 🥰

Du har oplevet meget i dit lange liv bl.a. været med på samtlige kongelige jagter i de Nordsjællandske skove, andejagt og duejagt.

Du kunne det hele. 🏆🥇


Du har været en fantastisk mor for dine 8 hvalpe og en god læremester for dine to døtre Guna og Mika, i hvordan man går på drivjagt, og hvordan man plukker æbler fra æbletræet, 😊 du har været en fantastisk og tålmodig mormor for Plet. 🥰 Men desværre indhentede tiden og smerterne dig her til sidst, heldigvis nåede du lige at opleve dit eneste oldebarn Lady, som lige nåede at blive 5 uger igår 🥰

Vi kan se på dig at det er nu, du skal afsted😔det har du ligesom fortalt til os de sidste dage og vi må bare accepterer det og hjælpe dig på vej over regnbuen, uanset hvor svært det er, men så kan du igen løbe frit uden smerter og dumme ben der ikke vil løbe lige så hurtigt som du gerne vil, det bliver bare på den anden side.

💗 💗💗 I dag var en rigtig god morgen 💞du var frisk som en havørn,

du fik din ynglings morgenmad vådfoder fra Isegrim.

Vi fik taget det obligatoriske sommer gruppebilled sammen med Guna, Mika og Plet, og et af jer alle 5 sammen selv om det var svært at holde styr på den mindste, og du fulgte med mig overalt for det var jo onsdag, og der plejer vi at tage til morgengymnastik hos Birthe (ugens højdepunkt) men ikke idag Tøsse. Så var vi ude og søge guffer i haven for det elsker du også. På vej ud til bilen fik du lige lov at løbe lidt rundt ude foran, din hale logrede løs du var glad idag - en god slutning på et langt godt liv. 💞 ❤️Hvil i fred smukke Tøsse - i hjertet gemt men du vil aldrig blive glemt❤️

Høbjerghus' Blooming Beauty by A LadyTirsdag d.19.maj blev vi beriget med en smuk tævehvalp på 500g

hendes hd-index ligger pt. på 118

høbjerghus' a lady DK07692/2016
forventer hvalpe midt i maj 2020
Plet er parret med
Kærholt Sax DK12277/2010
2019 har været et fantastisk år.


Mika har været på rigtig mange udstillinger i år og er bl.a. blevet Dansk Veteran Champion 2019, (DKVECH)

og Københavns Veteran Vinder 2019 (KBHVV19)


Plet har endelig fået lov at komme med på skovens jagter, og har været med på Kongehuset jagter. Nu er planen så at vi skal have taget nogle HD-foto og hvis de er som vi håber så skal hun have et kuld hvalpe ved næste løbetid.


Guna har ikke rigtig været til konkurrencer her i 2019 pga. de nye udfordrende rallyskilte som kom her i 2019, og så fordi alle konkurrencerne enten lå samtidig med Anne's arbejds weekender eller Mika's udstillinger, men planen er at hun skal gå nogle konkurrencer i 2020 for hun er virkelig skarp til stort set alle øvelserne i expertklassen.


Tøsse mor blev jo 13 år i januar, og hun bliver helt sikkert også 14 år med det humør hun lægger for dagen. Ja hun har ikke så mange muskler bagtil, og der skal ikke så meget til før hun lige vælter, når Pletten kommer susende forbi og lige rammer hende, men hun kan stadigvæk hoppe og danse, hun insisterer på at komme med Guna og Anne til Rally-træning om lørdagen og hun ved også hvornår det er onsdag hvor hun skal til kropskontrol.

Og så længe hun har det livsmod skal hun have lov at leve, så vi er taknemlige for hver ekstra dag vi får lov at have hende hos os.
DROP IND TRÆNING

I løbet af sommeren vil der komme forskellige drop ind træning, hvor man melder sig til på de hold og de dage man har mulighed for at komme og træne.


følg linket til tilmeldingen skriv de datoer du gerne vil deltage, så får du en bekræftelse fra mig med yderlige oplysninger.

Tilmeldingen er bindene.

Der kan være max 6 på et hold og min.3 for at holdet bliver til nogetSankthans weekenden 2018

Lørdag deltog Anne og Plet i det første K9 Biathlon i Danmark, og gennemførte løbet i tiden 39.19 (der var nogen der ikke var så gode til at lade andre passere forbi, nærmere blokerede hele stien/vejen) Men vi er godt tilfredse med vores 20.plads trods alt. Plet havde en fest og i Run in Show blev hun 4.bedste i åbenklasse.

Søndag d.24.juni deltog Anne med Mika i K9 Biathlon og gennemføtet 3,5 km. løbet i tiden 30.27 og sikrede sig 4.pladsen ud af 50 deltager..I Run in Show blev Mika bedste veteran og gik videre til BIS hvor hun endte med en delt 1.plads da dommerene ikke kunne bliver enige om hvem der rent faktisk var bedst af de to hunde der var tilbage.

Dansk Kennel Klub udstilling i Roskilde.3 dages DKK udstilling i Roskilde i selskab med vores dygtige veninde Sofie der hjalp hele weekende med at stille Mika, da Plet nu er rykket op i åbenklasse og Mika manglede en måned for at kunne stille i veteranklassen.

Mika blev BIM fredag og søndag med excellent, ck og hele pivtøjet, desuden blev hun Nordisk vinder og kvalificeret til Cruft 2019, der kan vi desværre ikke deltage da vores hunde er halekuperet, og så bliver de ikke lukket ind i England.

Plet fik Excellent, ck og blev 4 vinder i bedst i køn lørdag.

Fredag d.11.maj: Dansk Kennel Klub Nordisk udstilling.

Mika fik Excellent, CK og vandt Åbenklasse tæve, Bedst i køn og fik dermed Nordisk Cert, og så blev hun BIM.

Kritikken: Excellent type, very nice head, good neck, excellent toplind, nice body, good boned, well angulated, nice coat, excellent movement from the side, a bit narrow in behind, nice temperament and well presented.


Plet fik Excellent og blev nr. 2 i Åbenklasse tæve.

Kritikken: Very nice type but still needs to mature in the body, nice head, good neck and topline, excellent coat, well angulated in behind, moves well, needs ring training but nice temperament.

Lørdag d. 12. maj: Dansk Kennel Klub international udstilling.

Mika fik Very good, og blev nr. 2 i Åbenklasse tæve.

Kritikken: nice proportions, correct bones, feminine head, slightly long stop, nice body, too soft coat, nice drive.


Plet fik Excellent, CK vandt Åbenklasse tæve og 3.bedste tæve og fik sit første res.CACIB.

Kritikken: Correct proportions and bones for the size, feminine head, correct eye colour, nice neck and topline, needs more forechest, correct body, nice rear, correct coat quality, nice drive.

Søndag d.13.maj: Dansk Kennel Klub international udstilling.


Mika fik Excellent, CK vandt Åben klasse tæve, Bedst i køn og fik CACIB, og igen blev hun BIM og CRUFT kval.

Kritikken: almost 8 years old good type, nice head korrect bite, good bodyproportions, topline could be more firm, good hindquaters, nice coatkondition, moved well.


Plet fik Very good og blev nr.3 i Åbenklasse tæve

Kritikken: 2 years old, good head korrect bite, quite good bodyproportions, good neck topline needs time, good hindquaters, in thew movement needs training the behaviore a bit stressed.

December 2017


Velkommen til vores nye hjemmeside, vi håber i vil synes om den.

Der er stadigvæk nogle justeringer og rettelser, men håber i vil bære over med mig, til sidst skal den nok bliver rigtig god - når jeg lige får lært det nye system at kende.

Her under denne fane vil der komme de seneste nyheder der omhandler vores hundeflok.

I kan læse meget mere om vores hunde eller os mennesker under de forskellige faner øverst.

I er mere end velkommen til at skrive en lille hilsen i vores gæstebog.

Til vores alle vores hvalpekøbere fra 2010 og 2016 har vi en lille bøn, vi vil så gerne vide hvordan det går med jeres hunde, og vi vil elske at få et billede eller 10 af dem, så vi kan se hvor flotte de er blevet. Hvis i gider må i meget gerne sende en mail og hvis det er i orden med jer lægger vi billederne og jeres hilsen på deres egen side under "Hvalpe hilsner" I skal sende mailen til hoebjerghus@icloud.comNYt fra den gamle hjemmeside!

Vores gamle hjemmeside havde 249022 besøgende fra den startede i 2011 til den blev lukket ned oktober 2017.

Og alt det der er sket fra vi lavede vores første hjemmeside synes vi ikke skulle gå tabt, så vi har vi at overflytte samtlige nyheder fra den gamle side med over til vores nye hjemmeside.​

Nyheder fra Kennel Høbjerghus


17. sept. 2016
Plet har været på sin første udstilling og det tog hun faktisk rigtigt flot. Både det med at være mellem så mange forskellige hunde og det at ligge i bur inde i vores telt, samt det at komme ind i ringen og blive bedømt.
Ja der er meget at forbedrer mht det i ringen, men det skal nok komme, nu var det "kun" baby-klassen hun stillede i, og det var for at hun kan vænne sig til det show det nu engang er at blive udstillet.
Ang. alle de forskellige hunderacer, er jeg bare så glad for at hun bare siger "hej med dig skal vi ikke lige hilse" og det var uanset om det var en lille bitte selskabshund eller en kæmpe stor muskelhund, hun vil dem alle sammen, søde lille baby-hvalp.
Plet fik en rigtig god kritik med hjem, særdeles lovende og så blev hun nr.2. Nu skal vi så bare arbejde på at få hende til at vise sine tænder og stå helt stille når dommeren skal mærke på hende.Mika var mest med for at give Plet tryghed i al den larm der er på sådan en udstilling, når hun nu var med så kunne hun jo lige så godt komme i ringen og få en bedømmelse. Hun har jo ændret sig lidt efter hun har fået hvalpe. Mika har ikke været på udstilling siden 2013 men som altid var hun bare på så snart hun fik udstillingslinen på. Jeg elsker bare den hund.
Mika fik en fin kritik med excellens og CK og så vandt hun Åbenklasse tæve. Desværre var det brugstæverne der igen kom foran hende i "bedste tæve"
Mika fik desuden rigtig meget ros af en ældre mand der har avlet ruhår i mange år, han var helt vild med hende,
"Det der er en rigtig god tæve" sagde han,
"ja hun er en dejlig hund" svarede jeg smilende
"Ja, men du har en virkelig GOD tæve, godt bygget, gode gener, og så den måde hun hele tiden holder øje med det mindste vink fra dig" sagde han.
"ja hun er jo også klikker trænet" svarede jeg
"det der" sagde han og pejede på Mika der sad og stod og kikkede på mig,
"det får man kun hvis man er meget sammen med sin hund og træner meget med sin hund" fortsatte han.
Det kunne jeg jo kun give ham ret i.
Det er altid dejligt når nogen lægger mærke til man har en god hund, og at de så ovenikøbet kommer over og siger det, det er guldværd for mig, for så ved jeg at hun er værd at avle videre på.


30. juli 2016
Så er sommeren ved at være forbi, Anne har været så heldig at hun lige fik en uges sommerferie mere her i uge 30 Så Plet og Alfred er blevet underholdt på alle mulige måder i den her uge. De har været oppe og besøge "olderforældrene" på campingpladsen i Hundested, hvor de fik prøvet at komme ud og soppe i det store vand.

De har været med på indkøb forskellige steder hvor man godt må have hund med ind i forretningen. De har været med til noget hvalpetræning hos Nordhund.dk. Så efterhånden har de været med ude og køre i bil rigtig mange gange.
Alfred er ved at være en rigtig fin lille hanhund at se på han udvikler sig dag for dag, og han bliver virkelig flot når han bliver voksen det er vi ikke i tvivl om han er også en rigtig sød og kærlige hund, han er en lidt forsigtig type der lige skal se tingene an (der ligner han sin mor da hun var i den alder) og han kaster sig ikke hovedløst ud i hvad som helst, så det tegner jo til at han er en klog hund der lige tænker sig om og det skal han jo nok får brug for når han engang skal på vildsvinejagt.


Plet er en fin tæve, hun er fræk som bare pokker men samtidig er hun virkelig lærernem, man skal ikke gentage øvelserne ret mange gange før hun siger nu gider jeg ikke det mere, så hun skal virkelig trænes i meget korte seancer, lidt som sin mor. Plet er meget kærlig, men samtidig gider hun ikke alt det der kæleri, der skal ske noget, tiden er kostbar tænk hvis jeg går glip af noget imens, så der ligner hun slet ikke sin mor for hun elsker at kæle i flere timer, men på det med, ikke at glip af noget, der er hun sin mor op ad dage.


Bent har købt ny cykel og bil, nu må tiden så vise hvilken der kommer mest i brug, cyklen kan Anne heldigvis også bruge, så hundene kan komme i form til jagtsæsonen starter.8. juli 2016
Så er alle hvalpene solgt, Lille Alfredo skal blive hos os til engang i august hvor han så skal rejse til Sverige og få et godt liv som jagthund der.

A Lady (Plet) bliver hos os og skal afløse Tøsse på jagterne når hun ikke kan mere. Men først skal hun lige have noget grundtræning i lydighed, og planen er at hun selvfølgelig også skal ud og gå Rally konkurrencer. Vi ønsker alle vores hvalpekøbere al mulig knæk og bræk i fremtiden og vi glæder os til at følge jer alle sammen på sidelinien.


24. april 2016
Så kom der hvalpe i Høbjerghus igen. 4 tæver og 2 hanner. kontakt os hvis i står og mangler en fantastisk jagtkammerat.15. april 2016
Nu er der en uge til forventet fødsen og den er god nok, Mika tager fint på, og der er masser af liv i maven. Og vi glæder os til at se hvor mange skønne hvalpe der kommer.
I er velkommen til at kontakte os hvis i vil skives op til en hvalp.


24. marts 2016
Status på Mika efter parring.
Vi er så godt som sikre på at hun er drægtig. Hun havde "morgenkvalme" et par dage da hun var ca.3 uger henne, hun drikker meget vand, er blevet meget mere rolig (inden for) og har taget på, (hun er ellers svær at fodre på) Så alt tyder på at der er noget, men vi har valgt ikke at scanne hende så vi må stadigvæk krydse fingre for at der virkelig kommer nogle hvalpe engang i april

Februar 2016
Vores skønne kærlige Mika er parret d.20/2-2016 med DK07627/2010 Katholts Gustav og vi forventer hvalpe til april. Katholts Gustav er Dansk jagtchampinon


November 2015
Så er der sket lidt nyt her på vores hjemmeside. Bl.a. har hjemmesiden fået en makeover, som vist også var stærkt tiltrængt.
Mika og Guna har deltaget til en masse rally konkurrencer i løbet af året og Guna er nu RØM. (rally øvet mester) Mika har dog ikke været helt på sit høje kontakt niveau som hun plejer at være på, så flere gange har jeg valgt at opgive. Men Guna har været helt med på den, hun elsker bare at være med og arbejde. Guna har faktisk været så dygtig at hun er inviteret til at deltage i konkurrencen som årets rally hund i øvetklasse, det er vi meget stolte over og jeg glæder mig til at deltage her sidst i november.


December 2014
Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår 2014 er nu ved at være omme.
Der er ikke sket så meget i Høbjerghus det seneste år, vi har haft problemer med at komme ind op hjemmesiden men nu er det endelig lykkedes at komme ind igen.

Vores ene kat Mitte har holdt sommerferie et eller andet sted i næsten 2 mdr. til sidst havde vi næsten opgivet at hun kom hjem, men en dag sad hun i høet og ville rigtig gerne ind og have noget mad, hun har været hjemme siden.


Guna og Mika har været til rallyprøver i løbet af året, begge blev RBM (rallybegyndermester) i juni, og Guna brillerede med at vinde vores sidste prøve i den klasse med 99 point.


De er nu begge i øvetklasse, hvor de begge bestod den første prøve vi var til og igen var Guna bedst af de to og fik sin første pind, man skal have 3 pinde for at komme videre til ekspertklassen. Mika har også bestået sin anden prøve men fik ikke point nok til en pind.

Mika har været med på lidt flere jagter i år, og hun er rigtig god til det, hun kommer med det samme når Bent fløjter på hende og hun elsker virkelig at komme med ud og drive. Hun har også været med på kronprinsejagt.


Guna pådrog sig desværre en rigtig grim skade i november, så hun har måtte blive hjemme og passe huset i stedet for mens de to andre har været med på jagt, vi håber dog hun bliver klar til komme med på de sidste jagter i januar.

Tøsse har været med på alle jagterne og det er hun rigtig glad for. Hun er næsten ikke til at styre når Bent tager sit jagttøj på, så det ender med hun bliver lagt i bilen for der er lidt ro på til han skal køre. Hun har dog brækket en negl, men der skal mere til at stoppe hende, hun er en rigtig sej ruhår. Tøsse har også været med på flere private jagter, så hun gir den rigtig gas den "gamle dame".

Den 25.aug blev Bent farfar til en skøn lille dreng som skal hedde Morgan.

Mika er blevet HD fotograferet i år og hun har fine A hofter på begge hofter, det betyder jo så at vi planlægger at få hende parret så snart hun kommer i løbetid.

Januar 2014
Først vil vi lige sige rigtig godt nytår til jer alle sammen, der er ikke sket så meget her i Høbjerghus andet end den ene dag tager den anden.

Guna har udviklet sig rigtig godt det sidste år, hun er helt fantastisk på jagt så der ligner hun sin mor rigtig meget.

Tina fik desværre en skade i sin ene pote, så hun har ikke været på jagt siden starten af december hvilket har irriteret hende voldsomt og så har hun oven i købet skulle har strømpe og sko på. Hun er nu helt frisk igen men der er ikke flere jagter før efteråret sætter ind igen.

Mika har været med på jagt for første gang og det synes hun vist var fantastisk, og Bent siger at hun nok skal blive rigtig god. Hun har været med på den sidste af Prinsegemalens kongejagter så nu er hun også kgl. hof driver.
Guna debuterede i rally-lydighed i dec. meningen var at begge høns skulle med men Mika gik i løbetid og så var hun udelukket da løbske tæver ikke må deltage. Guna klarede det så fint, det var jo også første gang hun skulle gå på kunstgræs og i en metalhal men hun tog det i stiv pote det hele og synes det var sjovt, bare lidt synd for hende at Anne bliver så nervøs og lavede flere fører fejl, men hun bestod prøven med 73 point.


Her d.20 jan. var Mika så til sin første rally prøve i metalhal med kunstgræs, men Mika var ligeglad hun havde en fest og havde dejlig kontakt, desværre var Anne igen meget nervøs og det kostede kontakten til Mika lidt ind imellem øvelserne så det kostede lidt point, men Mika bestod med 87 point.

Nu skal begge hunde så trænes meget i de nye rally skilte for 2014 før vi melder til de næste rallyprøver.

I 2013 tog Anne opdrætteruddannelsen i DKK så nu må vi bruge DKK´s logo

Planen for 2014 er flere rallyprøver til begge hunde,

Torsdag d.9.maj 2013
Igen i år tog vi til dyrhavsbakken med Mika hvor der blev holdt det årlige Bakkeskue. Og man må nok sige at det blev en stor succes. Mika blev BIR, BIG 1 og BIS 1.

Lørdag d.4.maj 2013
Idag var det WML Al Fadee der skulle på Show og han blev handlet af Millington Arabians. Han var rigtig fin og opførte sig godt. Han blev nr.3 med 84 point.


Onsdag d.24.april 2013
Var Mika i fjernsynet i DR progammet "For godt til at være sandt" hvor hun var med til at teste Dentastiks, det var et lidt rodet program men hun var da med på skærmen nogle gange.


Lørdag d.4.maj
var vi i Vallensbæk med Al Fadee hvor han blev stillet på et lille show,

December 2012
Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og nytår
.

Fredag d.7.dec 2012
Var jagtens gudinde med Bent og han fik nedlagt en rigtig flot dåhjort.

Lørdag d.4. aug.2012
Sidste udstilling i år var DRK i Bredsten Mika blev nr.4 i åbenklasse med Excellent, og Guna fik Very good. Og som altid i hyggeligt selskab med Sofie som handlede Guna rigtig flot, hvorfor hun kun fik VG kan vi ikke rigtig finde ud af men når vi får tydet kritikken som er meget svært læselig (håndskrift på engelsk) kan vi måske forstå det.

Nu gælder det noget lydighedstræning med Mika som vi starter op på d.21.august hos Nordhund, og begynder træning med Guna hos Irene Jarnved her d.19.aug., Mika skal på fortsætter holdet, hvis hun da ikke går i løbetid, det er jeg desværre bange for hun gør og så må vi ikke være med.

Søndag d.17.juni 2012
Igen var Sofie og jeg en tur på udstilling med de to små høns, denne gang på DKK udstilling i Ballerup og det gik rigtig godt, fine kritikker til begge, dog synes dommeren at Gina havde lidt for meget på sidebenene.
Mika fik Excellent 1.vinder CK BTK2 res.CACIB, Gina fik Verygood 2.vinder.

Søndag d.10.juni 2012
Ja så har Mika og Gina været på udstilling igen, denne gang på FJD udstilling i vissenbjerg. Mika vandt over Gina denne gang. De fik begge verygood da der ikke blev uddelt excellent i åbenklasse.
Gaia var også med og fik et good. Vi er stolte over at 3 af vores "hvalpe" stille på udstillingen.

Mandag d.21.maj 2012
Som tiden dog løber når man har det godt. Der er jo sket lidt her i maj måned.


Lørdag d.5 og søndag d.6 var Sofie og jeg i Roskilde og udstille Mika og Gina på DKK internationaleudstilling, Gina vandt over Mika som blev nr.2 i Mellemklasse tæver. Gina blev 2.bedste tæve lørdag og 3.bedste tæve søndag.

Onsdag d.16. kom der en flot 6-ender forbi Bent det har den nok fortrudt for nu er den til opmåling og bagefter udstopning, den var virkelig flot.

Kristihimmelfartsdag 2012. var vi på dyrhavsbakken hvor det årlige Bakkeskue blev afholdt og der blev Mika igen nr.2 i mellemklasse tæve og Gina blev BIR og BIG2.

Onsdag d.21.marts 2012
Så er der lidt nyt herfra Høbjerghus.
Mika og Anne har været en tur i England for at udstille på Cruft i Birmingham sammen med Mikas handler Sofie, det var en stor oplevelse, vi blev nr.3 i vores klasse.
Imens var Bent hjemme og passe hestene og de 2 andre tøser samt alt det andet. Det var dejligt at se Tina og Gina havde haft godt af at Mika var væk et stykke tid, de leger på en helt anden måde nu, Gina tør lidt mere over for Tina, og Mika lader dem lege sammen uden at skulle blande sig hele tiden som før, Mika og Annes bånd er blevet endnu tættere(hvis det er muligt) af at ha været af sted sammen.
Gina er blevet trimmet idag, og hun er blevet så smuk, før var hun en dejlig og kær uldtot at se på nu er hun lige så flot som sin søster.

Søndag d.19.feb.2012
I går Lørdag var vi til Show of Winners 2012 med Mika Det var en sjov oplevelse og god træning for Mika inden vi skal afsted til England. Vi kom hjem med en blå og en rød sløjfe. Det var en lang dag, og var nu lidt glad for at vi ikke skulle vente til sen aften inden vi kunne komme hjem til de to andre tøser som var hjemme og passe huset.

Onsdag d.11.jan.2012
Som tiden dog løber afsted. Vi vil lige ønske alle et rigtig godt nytår Håber i alle har det godt og er friske til det nye års jagter, træninger og udstillinger.
Gina udvikler sig virkelig meget fortiden, Bent er meget stolt af hende og hendes arbejde på jagterne, hun driver med hals og løber meget selvstændigt nu, men løber også gerne sammen med Tina som stadigvæk arbejder fantastisk på trods af hendes dumme skulder.
Gina har været med på alle skovens jagter og til alle kongejagterne, nu mangler de kun en kongejagt (på tirsdag) og så er der vist kun to mere foruden den de er på idag,inden det slutter for denne gang.
Men det er tydeligt hun elsker sit arbejde, så snart hun får det orangebånd på løber hun ud til hoveddøren for at komme ud til bilen, det skal lige siges at hundene kun kommer den vej ud når de skal på jagt, normalt bruger vi baggangen som hoveddør, så for at få fred til den sidste tår kaffe inden afgang, får Tina og Gina lov at komme ud i bilen, Mika ved godt hun ikke skal med, det er lidt synd, men sådan er det når hun skal være min hund og tage markprøver, drivjagt skal hun nok får lært lynhurtigt.
Bent startede til lydighedstræning med Gina igår og han var meget positiv over hende da de kom hjem, Mika og jeg skulle ha startet i mandags men desværre startede hun sin løbetid så vi måtte melde fra. Vi starter så til noget andet træning sidst i januar når hun er færdig, men det er mest for at hun lærer at høre efter når der er andre hunde omkring hende, hun tror hun er til lege time hver gang.
D.18.feb skal vi til winners of show i Hillerød og d.6.marts drager vi til England sammen med Sofie så det bliver spændene.
Planen er at Gina skal udstilles i Roskilde og så må vi se hvad dommeren siger om hende der, vi synes jo hun er lige så smuk som sin mor, men hun har ikke det der frække over sig som Mika har som tryllebinder alle.

Onsdag d.30.nov 2011
Så er det vist på tide at skrive lidt nyheder igen. Mika er startet til svømning og er ved at få smag for det, hun stresser dog lidt og skal lærer at svømme lidt med ro og bruge sine bagben lidt mere, for hun ligger lige lovlig højt fortil, men det skal nok komme med tiden.
Vi er også startet til svømning med Tina igen, da hun har brug for at blive løsnet op i hendes ømme muskler efter jagterne som tager lidt hårdt på hende, man kan godt se på hendes venstre forben at der er lidt mere slid end normalt, men eftersom hun elsker sit job som jagthund må vi så bare gøre vores til at hun får den bedste pleje efter hver jagt.
Gina elsker også sit nye liv som jagthund, og selvom hun stadigvæk er i lærer hos Tina og løber meget sammen eller på fod af hende er hun begyndt at løbe mere og mere selvstændigt. Hun har i øvrigt været med på hendes første Kongejagt og det gik rigtig godt. Bent er meget stolt af hende.

Onsdag d.9.nov.2011
I weekenden var Mika og jeg en tur i Herning til Dkk`s sidste internationale udstilling i år. Det var endnu en dejlig tur sammen med Sofie og hendes Beagle Toffie, vi boede på Vildbjerg kultur og fritidscenter som ikke ligger særlig langt fra Herning, Mika nød at kunne ligge og sove i seng med mig, det har hun jo aldrig prøvet før så det tog lidt tid inden hun faldt til ro, måske også pga. alle de nye lyde og der var også andre med hunde som skulle bo der. Men det er da sikkert at skal vi til Herning næste år så booker vi da værelse der igen.
Bent har været på jagt med Tina og Gina i fredags og det gik fantastisk, Gina var så sød da hun fik sit orangebånd på, og så at Tina også havde et på så gik hun helt i selvsving, hoppede rundt om Tina for ligesom at sige "mor mor vi skal ud og løbe stærkt og have det rigtig skægt" Mika prøvede at være med i den sjove morgen men hun blev fuldstændig overset.
Gina er også blevet trimmet men kun hoved og halsen, da hun ikke rigtig har dannet noget underuld, men til marts når al jagt, vinter og kulde er væk bliver hun trimmet over det hele og så må vi se at få bygget en ordentlig pels op så hun kan blive flot når vi skal på udstilling i Roskilde i maj.

Fredag d.28.okt.2011
Gina har var idag med på Skov og Naturstyrelsens første jagt i år, og hun var rigtig god, hun var sammen med Tina som skulle lære hende hvordan man gør. Det var Ginas første jagt men hun drev som om hun aldrig havde prøvet andet, og hun sørgede hele tiden for at holde kontakten med Bent, og han var noget stolt da han kom hjem og fortalte hvordan han på et tidspunkt fløjtede efter hende da hun løb med Tina og nogle andre hunde efter et stykke råvildt, for da snurrede hun rundt på en femøre og kom tilbage til ham lige med det samme, det gør Tina vist ikke altid, Gina skal nok blive en rigtig god driver ligesom sin mor. Bent mener nu at Mika skal med på næste jagt så hun også kan lære det og så kan han komme med tre hunde, men det går ikke for der er vi på vej til udstilling i Herning, men måske kan hun komme med på den næste igen hvem ved.

Tirsdag d. 18.okt. 2011
Så blev hestenes høhæk færdig og vi synes selv den blev rigtig flot.

Mandag d.19.sept. 2011
Lidt nyt fra Høbjerghus'
Søndag d.18.sept var vi til Dkk´s internationale udstilling i Bjerringbro med Mika.
Onsdag d.24.aug. 2011
Nu har Gina fået sin egen side med stamtavlen og sit fotoalbum.
Der er lavet en fælles side om Ruhåret hønsehund hvor der er en masse billeder af vores dejlige hunde.
I søndags var Mika, Sofie og jeg en tur til Varde hvor der var nationaludstilling,


D.16.Aug.2011
Grundet særlige omstændigheder er Gina kommet tilbage til os, og vi håber på at beholde hende da hun er en utrolig dejlig hund, og hvis det lykkes har Bent en afløser for Tina, når hendes ben ikke vil mere, men nu må vi se forløbig ser det lovende ud, de to små (Mika og Gina) leger på fuld tryk, Tina blander sig lidt ind imellem når hun lige skal minde dem om hun også er til.

D.12. og 13.Aug.2011
Vi har haft fornøjelsen af at passe Gaia fredag og lørdag, og vi skal love for der var fuld gang i huset, der blev leget, løbet og sovet. Mika og Tina var noget trætte da Gaia blev hentet, og vi tror at Gaia havde det lige så. men hun er altid velkommen til at komme forbi og holde weekend hos os.